2800 Tatabánya
Nyárfa u. 24
Tel:30/263-4243
navilex.hu@gmail.com

Magyar nyelvű kezelőprogramok amerikai Toyota gyári navigációkhozA Toyotánál általában 2-3 évente lecserélik a készüléket egy újabb generációsra, az új autóban már új az audio-navigációs készülék is, sokszor a gyártó is változik. Léteznek DVD lemezzel, SD kártyával vagy merevlemezzel (HDD) működő készülékek.

Évjárattól függően más-más program fut a különböző generációjú navi készülékeken, ez jól látható a program grafikáján is. Egy adott készülék csak a saját programjával képes működni, és ezt a frissítések sem befolyásolják érdemben, tehát sohasem lesz szebb a grafika, és újabb funkciók sem kerülnek bele utólag.

Az amerikai piacra gyártott autók navigációs készülékei az amerikai térképekre vannak felkészítve, úgy hogy európa térképpel ne működjenek. Ha egy európai Toyotához való gyári új lemezt beteszünk egy amerikai Toyotába, az biztosan nem fog működni. Az amerikai készülékben egy megfelelően átalakított európai térképlemez már működik, akár magyar nyelven is.

A navigációs készülékek egyik csoportja egybe van építve a képernyővel, rádióval, CD váltóval, más részüknél a navigációs egység külön van választva és a kesztyűtartóba, ülés alá vagy a csomagtartóba van beszerelve. Az egybeépített változatoknál a navigációs program biztosítja a többi részegység működését is, ezért ha lemerül az akku és elszáll a program, addig nincs se navigáció, se rádió, se CD, se Bluetooth telefon amíg a navigációs program nincs visszatöltve.

A másik változatnál elkülönül a navigációs program a képernyő (rádió, CD, telefon) programjától, ezért ha a navigációs készülék nincs csatlakoztatva vagy a programja elszállt, attól még a többi funkció működik. Ez viszont azt eredményezi hogy az utóbbi változatnál a magyarítás csak a navigációs programra vonatkozik és pl. a klíma, audió, telefon képernyő angol marad, míg az egybeépített változatnál a magyar nyelvű szövegek, feliratok, súgók a program egészét lefedik.

2009-ig még egységes volt a készülék választék, egy adott modell adott évjárata mindig ugyazzal a készülékkel volt szerelve, pl. valamennyi 2008-as Camryben ugyanazt a navigációs készüléket találjuk.

2009-től már ez nem érvényes, pl. egy 2012-es Priusban lehet DVD lemezes, SD kártyás, HDD alapú, vagy memóriachipes gyári készülék is.

Amint látjuk igen sokféle variáció létezik, ezért a programfrissítéshez pontosan be kell azonosítani az autó évjáratát, a navigáció generációját, a készülék típusát. Ebben nagy segítség a legtöbb készülék előlapján látható típusszám.

Beazonosításkor mindig ezt a típusszámot kérdezem az érdeklődőtől, ez alapján tudom megmondani hogy az adott készülékkel mit lehet kezdeni, lehet-e frissíteni, lehet-e magyarra átprogramozni.Az eredeti gyári programokban az amerikai modellek esetében 2-3 nyelv közül lehet választani (angol-francia-spanyol).
A nyelv választás egyaránt érinti a képernyőn megjelenő szövegeket és a hangos navigálás nyelvét is.

A magyarított kezelőfelület a képernyőn megjelenő navigációs menüket, feliratokat magyarul jeleníti meg, tehát teljesen jól használható mindenki számára aki az angol vagy francia nyelvvel nem boldogul. A fordítás az angol nyelvű szövegek magyarra fordítását jelenti, tehát nem egy új menüpont jelenik meg a nyelv választásnál hanem az angol nyelvet cseréli le magyarra. A hangszóróból megszólaló hang magyar nyelven fog beszélni.


_______________________________________________________________________________________


A programot minden esetben személyesen telepítem az autókba, tehát személyes találkozó szükséges. Az átprogramozás a DVD-vel működő készülékek esetében néhány perc alatt elvégezhető, a működésben semmiféle változást nem okoz, nem jár szereléssel, csupán egy újraindítást igényel a navi rendszer. Természetesen bármikor visszaállítható az eredeti gyári állapot.

A beazonosításhoz segíthet az összefoglaló táblázatban látható, indítás után megjelenő nyitó kép:

Navigáció generációja Főbb típusok Évjárat Magyarítás
DVD 2-es navi generáció - távirányítós: Gen2 Toyota navigáció Avalon 2001-2003 angol menü + magyar hang
DVD 3-as navi generáció - érintőképernyős: Gen3 Toyota navigáció Camry
Land Cruiser
Prius
Sienna
2002-2004 angol menü + magyar hang
DVD 4-es navi generáció: Gen4 Toyota navigáció Highlander
Prius
Sienna
Solara
Tundra
2005-2006 magyar menü + magyar hang
DVD 5-ös navi generáció: Gen5 Toyota navigáció Camry
Highlander
LC
Prius
Sienna
Sequoia
Tundra
2007-2009 magyar menü + magyar hang
DVD 6-os navi generáció: Gen6 Toyota navigáció Camry
Highlander
Prius
Sienna
Sequoia
Tundra
2010-2011 magyar menü + magyar hang
Entune navigáció:
Entune Toyota navigáció
Camry
Prius
Highlander
2011-2013 Teljes átalakítással lehetséges
hazai normás FM rádió és teljes Európa térkép
használata angol, német nyelven.
Magyarítás nem lehetséges.

Bővebb információ
HDD-s navi generáció:
HDD Toyota navigáció
Camry
Prius
Venza
Sequoia
2012-2013 magyar menü + magyar hang
MicroSD-s navi generáció: MicroSD Toyota navigáció Highlander
Sienna
Camry
Prius
Venza
Sequoia
2014-2018 Nem magyaríthatóA magyarított menükről a Fotógalériában lehet képeket találni.
Toyota Highlander (2005-2006)
Toyota Highlander (2007-2009)
Toyota Camry (2007-2009)
Toyota Camry (2010-2011)
Toyota Prius US (2011)
Toyota Camry (2012-2013)

_______________________________________________________________________________________A DVD lemezes változatoknál az ár tartalmazza az ingyenes visszatöltést is arra az esetre ha az akku lemerülése miatt a magyarítás törlődik a memóriából. A HDD-s változat nem veszti el a magyarítást.
A magyarított programokra 30 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalok: ha bárki úgy dönt hogy a működéssel nincs megelégedve, visszaállítom az eredeti állapotot és visszafizetem a magyarítás árát.
A különböző navigációkhoz használható térképekről érdeklődjön telefonon.navilex.hu@gmail.com
30/263-4243
Vissza a főoldalra