30/263-4243

Toyota Touch2 with Go navigációs rendszer


Toyota Yaris Touch2 készülék (2014-2015)


A Toyota 2014 tavaszától vezette be európai modelljeiben az ún. Touch2 rendszerű készülékeket.
Ennek is több változata van, ezek tudása a kiviteltől függő:
  • Toyota Touch2 (navigáció nélküli alapkészülék)
  • Toyota Touch with Go (alapkészülék + navigációs modul)
  • Toyota Touch with Go Plus (alapkészülék + navigációs modul bővített funkciókkal)
Szinte mindegyik autóba beépítik a Toyota Touch2 alapkészüléket, amely 6,1 colos vagy nagyobb érintőképernyőn jeleníti meg a fogyasztási adatokat, az audiorendszer, a telefon funkcióit vagy a tolatókamera képét. Az alapkészülék nem tartalmaz navigációt, csupán elő van készítve a csatlakoztatáshoz. Ha megnyomjuk a MAP gombot, ezt az üzenetet kapjuk:Ebben az esetben tehát nem csupán a program nincs telepítve, hanem maga a navigációs készülék sincs az autóban. Amennyiben navigációval vásároljuk meg az autót, vagy utólag kérjük a navigáció beszerelését, egy külön modult csatlakoztatnak a meglévő Touch2 alapkészülékhez és így lesz a Touch2 készülékből Touch2 with Go navigációs rendszer.

Akik Toyota Touch2 rendszerrel vették át az autójukat de navigációt nem kértek hozzá, a Toyota szervizekben a Go változat kb. 190 ezer, a Go Plus változat kb. 270 ezer Ft-ért volt utólag beszereltethető.

Ugyanezt a gyári navigációs modult tudom én is beszerelni 40-80 eFt-al alcsonyabb áron. Ez azt jelenti hogy a Go változatú modul a legfrisebb teljes Európa térképpel, GPS antennával, beszereléssel együtt 145 eFt.

A Touch 2, Touch 2 with Go és Touch 2 with Go Plus verziók már gyárilag tartalmazzák a magyar nyelvet, de ezek nem kompatibilisek a korábbi Touch készülékekkel.
A képen látható 2015-ös Yaris készülék például már nem 6,1" hanem 7" méretű kijelzőt kapott, így nem csak a csatlakozókban van különbség hanem a méretben is, ezért sem építhető be a korábbi Touch készülék helyére.TérképfrissítésHa már van működő navigáció az autóban, időnként nem árt a térképeket is frissíteni.
Mind a Go, mind a Go Plus navigációt lehet frissíteni.
A frissítés a készülék megbontása nélkül, USB-n keresztül történik, időtartama kb. 1 óra.

Ha a távolság miatt nem tudunk találkozni, a frissítés akár távolról is elvégezhető. Ehhez szükség van egy 8GB-os USB meghajtóra, és hogy az általam interneten küldött fájlokat fel tudják másolni az USB-re. A részletekről érdeklődjön telefonon.


navilex.hu@gmail.com
30/263-4243
Vissza a főoldalra