30/263-4243

Toyota Touch & Go navigációs rendszerToyota Yaris Touch&Go navigációs készülék (2011-2013)


A Toyota 2011-2013 közötti európai modelljeiben az ún. Touch rendszerű készülékeket találjuk.
Ennek több változata van, ezek tudása a kiviteltől függő:
  • Toyota Touch (navigáció nélküli alapkészülék)
  • Toyota Touch & Go (alapkészülék + navigációs modul)
  • Toyota Touch & Go Plus (alapkészülék + navigációs modul bővített funkciókkal)
Szinte mindegyik autóba beépítik a Toyota Touch alapkészüléket, amely 6,1 colos érintőképernyőn jeleníti meg a fogyasztási adatokat, az audiorendszer, a telefon funkcióit vagy a tolatókamera képét. Az alapkészülék nem tartalmaz navigációt, csupán elő van készítve a csatlakoztatáshoz. Ha megnyomjuk a MAP/NAV gombot, ezt az üzenetet kapjuk:Ebben az esetben tehát nem csupán a program nincs telepítve, hanem maga a navigációs készülék sincs az autóban. Amennyiben navigációval vásároljuk meg az autót, vagy utólag kérjük a navigáció beszerelését, egy külön modult csatlakoztatnak a meglévő Touch alapkészülékhez és így lesz a Touch készülékből Touch & Go navigációs rendszer.

Akik Toyota Touch rendszerrel vették át az autójukat de navigációt nem kértek hozzá, a Toyota szervizekben a Go változat kb. 190 ezer, a Go Plus változat kb. 270 ezer Ft-ért volt utólag beszereltethető.

A Go és a Go Plus változat közötti különbségek megtalálhatók ezen a korábbi hírlevélen is:

Toyota hírlevél


Ugyanezt a gyári navigációs modult tudom én is beszerelni 40-80 eFt-al alcsonyabb áron. Ez azt jelenti hogy a Go változatú modul a legfrisebb teljes Európa térképpel, GPS antennával, beszereléssel együtt 125 eFt.TérképfrissítésHa már van működő navigáció az autóban, időnként nem árt a térképeket is frissíteni.
Mind a Go, mind a Go Plus navigációt lehet frissíteni.
A frissítés a készülék megbontása nélkül, USB-n keresztül történik, időtartama kb. 1 óra.

Ha a távolság miatt nem tudunk találkozni, a frissítés akár távolról is elvégezhető. Ehhez szükség van egy 8GB-os USB meghajtóra, és hogy az általam interneten küldött fájlokat fel tudják másolni az USB-re. A részletekről érdeklődjön telefonon.


navilex.hu@gmail.com
30/263-4243
Vissza a főoldalra