2800 Tatabánya
Nyárfa u. 24
Tel:30/263-4243
navilex.hu@gmail.com

Az alábbi leírás a Toyota Camry Hybrid
fejegységét és a navigációs rendszerét mutatja be.
Fejegység:


A 2007-2009-es Toyota Camry Hybrid navis változatába egy Denso gyártmányú fejegység van beépítve,
amely egyben tartalmazza a 7"-os érintőképernyőt, 4 lemezes CD váltót, DVD-ovasót, rádió tunert, Bluetooth telefon kihangosítót és a navigációs rendszert.
Ez a fejegység tulajdonképpen egy célszámítógép, kijelzővel, memóriával, érintőképernyős billenyűzettel.
A JBL erősítőt nem itt, hanem a jobb első anyósülés alatt eldugva találjuk.

A CD váltó audió CD-t, MP3-as és WMA fájlokat kezel, olvassa az írott és az újraíható CD lemezeket egyaránt, audió CD esetén (amennyiben az tartalmaz CD text információt) ékezethelyesen jelennek meg az előadók és a számok címei, MP3 fájlok esetében viszont sem a fájlneveket, sem az MP3 infoból kiszedett információkat nem tudja ékezethelyesen megjeleníteni, csonkolja a szöveget.

     

A DVD olvasó kizárólag a navigációs térképlemezt kezeli, filmet nem tudunk vele nézni.
A térképlemez azon túlmenően hogy a navigációs adatokat is tartalmazza, van egy másik szerepe is,
mégpedig az, hogy a fejegység rendszerprogramjának betöltését a lemezen lévő fájlok biztosítják.

Ha valamilyen ok miatt a fejegység áramellátás nélkül marad (pl. lemerült az akku, mert bekapcsolva felejtettük a belső világítást néhány napra, vagy pl. a szervizben levették az akkumulátor saruját) az autó bekapcsolásakor a fejegység érzékeli hogy üres a memória, ezért kérni fogja a navi lemezt:Ha betettük a megfelelő lemezt, elkezdődik a rendszer betöltése (bootolás) a fejegység memóriájába:
Ezt a 15-20 mp-es folyamatot nem szabad megszakítani, ezért lehetőleg ne állítsuk le az autót!Ha nem jó lemezt tettünk be, vagy nem tudja olvasni a lemezt, akkor újra és újra fogja kérni.
Addig, amíg nem tud a jó lemezről bootolni, természetesen nem fog működni sem a CD, sem a rádió, sem a navigáció!


Navigációs rendszer:

Az amerikai rendszerű navigációban három nyelv közül lehet választani:
  • angol
  • francia
  • spanyol


A hazai Toyota szervizekben vásárolható európai térképek az európai autókhoz valók, amerikai autókban ezek egyáltalán nem, vagy csak hiányosan működnek. Amerikai autóhoz nem szerezhető be minden funkciójában működő Magyarország (Európa) térkép. Az eredeti gyári programmal nem fog működni a hangos navigáció (amikor a női hang mondja hogy 400 méter után fordulj balra), nem lesz hangvezérés, (amikor élő szóval adhatunk utasítást a rádiónak, vagy bediktálhatjuk a navinak az uticélt).
Az általam készített magyarított programmal a képernyő mutatja a részletes térképet (Magyarországon csaknem 100%-os lefedettséggel), ki lehet választani országon belül a várost, utcát, házszámot, a képernyőn mutatja a megtervezet útvonalat, a hangszóróból magyarul szól a navigálás. Magyarítás

A navigációs program használatáról, beállításairól szól a Navigációs 1x1 oldalnavilex.hu@gmail.com
30/263-4243
Vissza a főoldalra